Loes ArentsenWereld­wijd­web­verbeteraar

Ik deel graag met je hoe mijn liefde voor webdesign is ontstaan en waarom ik graag met jou samenwerk om de perfecte website voor jou te designen en bouwen.
Webdesign op maat - Parel design Online by Louise

Ja, hallo, met mij!

Loes Arentsen; het creatieve brein achter Online by Louise. Ik zie je denkrimpel: waarom ‘Louise’ als je Loes heet? Louise is de bijnaam die mijn vader voor me gebruikt. Het fijne ondernemersgezin waar ik uit kom, is heel belangrijk voor me en met deze tekstuele knipoog breng ik dat naar voren. Dat fijne contact staat bij mij sowieso centraal; ik werk het liefst met klanten waarmee ik een (digitale) klik heb.

“Jij weet toch veel van computers?”

Voor mijn omgeving ben ik al jaren dé Grote Vraagbaak als ze een nieuwe laptop nodig hebben of als het bekende ‘Loes-mijn-printer-doet-het-niet’-probleem zich voordoet. Niet gek, want al sinds kleins af aan ben ik een soort Loes Jobs in de dop.

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door techniek. Als meisje van een jaar of 8 hield ik ervan om armbandjes en enkelbandjes te knopen voor wie maar wilde. En oké, ook voor wie dat niet wilde, maar dat terzijde.

Mijn vader – die net als ik graag de nieuwste gadgets heeft – kocht destijds zijn eerste draagbare autotelefoon. Het ding was zo’n 40 cm lang, 5 cm breed en 5 cm dik. De antenne was overigens verantwoordelijk voor tenminste de helft van die 40 cm. Een echt bakbeest dus!

Die telefoon vond ik dus echt geweldig. Een nieuw apparaat waarmee je overal kan bellen! Dus in plaats van mensen in mijn omgeving lastig te vallen met mijn geknoopte armbandjes, besloot ik mini-ringetjes te maken die perfect pasten om de – hele grote – antenne van die telefoon. Mijn vader heeft uiteraard voorkomen dat ik het ding vol zou hangen, maar er heeft er altijd één om de antenne gezeten.

Een nieuwe computer

Geboren in een ondernemersgezin kan ik me geen tijd herinneren zonder computer. Alle kinderen – we zijn met 4 – mochten altijd op de computer voor school, maar ook voor spelletjes. Toen er een computer kwam die ook op internet aangesloten werd, ging er een wereld voor ons open. Alleen het geluid al van het inbellen op de verbinding, geweldig!

Toen deze nieuwe computer op het kantoor stond en ik alle knopjes bestudeerde, zag ik een icoontje dat ik herkende. Dit icoontje – dat van een CD-Rom – stond namelijk ook op de achterkant van mijn cd van de Backstreet Boys! Uiteraard wilde ik dat direct uitproberen, dus hup, die cd in de computer en afwachten wat er ging gebeuren. Bleek dat er automatisch een video van de Backstreet Boys werd afgespeeld, uiteraard met geluid op vol volume. Mijn vader schrok zich rot en werd boos omdat hij bang was dat er iets met de nieuwe computer aan de hand was. En ik? Ik zat met glunderende ogen naar het scherm te kijken. Hoe magisch dat iets ‘vanzelf’ opstartte!

De eerste website

Fast forward naar ongeveer 10 jaar later. Tijdens mijn jaar highschool in USA – je ziet hier mijn Senior picture – wilde ik de thuisblijvers graag meenemen in mijn avontuur. Ik stuurde regelmatig mails met mijn verhalen, maar ik wilde meer. Dus heb ik mijn eerste website gebouwd, genaamd “Loes in tha USA”. Ik had heel erg veel plezier in mijn familie en vrienden letterlijk een kijkje te geven in mijn Amerikaanse leven.

Eenmaal terug in Nederland ben ik in Groningen begonnen met mijn studie Accountancy & Controlling. En hoe dol ik ook op cijfers ben, het paste totaal niet bij me. Achteraf gezien heb ik veel te lang aangemodderd, geprobeerd er toch nog iets van te maken. Uiteindelijk ben ik gestopt en fulltime gaan werken.

Een sprong in het diepe

Eind 2017 ben ik vanwege de liefde verhuisd naar Lochem – de stad waar ik ben opgegroeid en waar ik een aantal jaar eerder mijn vriend heb leren kennen. Ik besloot dat ik niet meer in loondienst wilde, maar graag de sprong in het diepe wilde wagen. Tijdens mijn baan in loondienst had ik nog meer kennis gemaakt met de internet wereld en het bouwen van websites. En in mijn vrije tijd heb ik websites gebouwd als hobby. Ik wist, hier wil ik meer mee doen!

De oprichting van mijn bedrijf Online by Louise was een feit. Het designen van websites is geweldig en ik bouw ze allemaal in WordPress, in het thema Divi. Ik kan er zowel mijn creatieve als mijn technische ei in kwijt. Het is heerlijk om mezelf te verliezen in een uitdaging waarbij iets goed moet werken, maar er ook mooi uit moet zijn.

Mijn nieuwste parels

Je ziet hier de 3 meest recente Parel design websites — unieke websites, geheel op maat gemaakt.

What else?

Natuurlijk is websites designen en bouwen niet het enige wat ik doe. Een paar feiten over mij op een rijtje:

Ik woon samen met mijn vriend Marco en onze dochter Ella in Lochem. Ik hou van wandelen met onze geweldige hond Ace. Heerlijk rond struinen in het bos en bij voorkeur niet over de grote paden, maar juist daar vanaf.

Het liefst maak ik van ons huis een urban jungle; een huis vol planten waar ik blij van word en zodat ik mijn groene vingers kan gebruiken. Ook wil ik graag een boekenkast – of eigenlijk bibliotheek – zoals in de film Belle en het Beest. Wat mij betreft kan je nooit genoeg boeken hebben en die verdienen een mooie plek.
Groene thee is mijn verslaving. Dagelijks drink ik met gemak meer dan 3 liter. Daarnaast hou ik van Italiaans eten, zowel warm als koud. Ik heb jaren in een Italiaanse ijssalon gewerkt, dat was dus echt een feestje voor me!
Als ik op de bank zit, heb ik altijd een dekentje over me heen. Als het buiten vriest, maar ook als het meer dan 30 graden is. Van die 30 graden heb ik overigens ook geen last. Ik ben een echte zomerliefhebber, het kan mij niet warm genoeg zijn.

Ik krijg energie van weekendjes weg met Marco, Ella en Ace, maar ook met vriendinnen of een hele vriendengroep. Ik hou van festivals, gezellige avonden met vrienden en familie. En tegelijkertijd geniet ik enorm van avondjes lekker op de bank met een goede serie.

Ik eindig elke dag – echt, er zijn geen uitzonderingen – met een (e-)boek in bed. Ik lees mezelf elke avond in slaap, zodat ik rustig en ontspannen naar dromenland ga. Al droom ik eigenlijk nooit, mijn nachten zijn grote zwarte gaten. De keren dat ik per jaar droom, zijn op 1 hand te tellen.

Genoeg over mij – nu over mijn werk

Je verdient een website die écht iets toevoegt. Een aanvulling op je bedrijf of een plek waar je ideeën of blogs lekker tot hun recht komen. Jou net zo trots laten zijn op je website als op je bedrijf en je verhaal — dat is altijd het uitgangspunt. Straal uit wat je uit wil stralen, zodat je klanten aantrekt waarmee je fijn samenwerkt. Zodat je publiek feeling heeft met jouw bedrijf. En zodat jij bij de lancering van je website denkt ‘wauw, dit is gewoon van mij!’.

Je vindt bij mij precies wat je nodig hebt: een geheel nieuwe website, een redesign, onderhoud, het verhuizen naar een andere hosting. En alles is op maat, zodat het perfect bij je past.

Mag het een bitje meer zijn?

Oké, een ‘bit’ is een term in de ict, maar de woordgrap was te leuk om niet te maken. Ik doe namelijk graag meer voor je dan alleen je nieuwe website op maat maken. Heb je hulp nodig met een logo? Een huisstijl? Of ben je helemaal klaar met het inplannen van posts op sociale media die het net niet voor je doen? Geen zin meer om je te ergeren aan een knipperende cursor en het ontbreken van inspiratie voor teksten? Ik werk samen met freelancers die hier hartstikke in gespecialiseerd zijn. Voor jou geen extra rompslomp: ik blijf je contactpersoon en regel alles voor je.

Benieuwd of we een klik hebben?

Heb je vragen, wil je weten wanneer we je nieuwe website lanceren of wil je even kijken of we die klik voor een goede samenwerking hebben?
Neem dan contact met me op!

Wil je eerst meer weten? Ik ben natuurlijk overal op het wereldwijde web te vinden:
Instagram, Facebook, LinkedIn en vroeger ook op Hyves ; )